onsdag, september 11, 2013

Varför yogar jag?

Det pågår en hel massa i mitt liv.
Mest yoga.
Alltid yoga.

Jag tänkte på det när jag pratade med en kollega tidigare idag. Hon hade varit på dejt igår och var helt uppfylld av det faktum att mannen delade hennes största intresse och att de verkligen kunde grotta ner sig i det.  Verkligen prata och nörda.

Lite det känner jag att jag saknar. Inte nödvändigtvis med min egen man utan med människor runt omkring mig överhuvudtaget. Det är få i mina allra närmaste omgivning som är lika yogauppfylld som jag.
Som kan förstå.

Inget är rätt. Inget är fel. Det är bara så det är.

Och samtidigt fylls jag av en stor tomhet över att jag bara har tagit ett litet, litet steg upp i yogatrappan. Den är oändlig och en livsuppgift och något som ständigt pågår. Så när jag befinner mig med de som yogat länge och har klokhet och kunskap så kan jag känna mig otroligt liten. Som att jag själv inte förstår. Något alls.

Lite som att jag befinner mig någonstans där mittemellan.

Kanske är det därför jag skriver den här bloggen. Som ett sätt att få ner mina tankar och hitta ett sammanhang.
Kanske är det också därför jag yogar - för att hitta ett sammanhang, ett sätt att balansera mig själv i allt. Och för att förstå att jag duger och är bra - precis så som jag är.

Varför yogar du?8 kommentarer:

 1. Tack för att du delar!
  Känner mig också så liten och okunnig.
  Fast yogan får mig att känna mig vackrare än någonsin.
  Jag finner mitt lugn.
  Faktiskt blir jag glad även då jag har en dålig dag, när jag yogar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag håller med. Yogan får även mig att känna mig så vacker. Och stark. Och smidig.
   Och samtidigt så liten och okunnig. Men så är ju livet - lite av varje och allting är precis lika viktigt.
   Och yogan hjälper mig att se det som är viktigast, just nu

   Radera
 2. Jag antar att det kan kännas så, men om vi jämför så har du gått en utbildning, har eget företag, leder klasser och kan en massa saker om yoga. Jag tänker ibland att det vore roligt att gå en sån där utbildning kanske lite för att känna mig mer seriös i yogan. Det är knasigt hur man ibland tänker för varför jag yogar är först för kroppen och smärtan i ryggen, men sen att jag får en sådan frid i själen. Det blir till ett beroende på grund av att känslan är så bra.

  Till det följer ju så klart längtan att umgås med likasinnade och att lära sig mer. Jag förstår precis hur du menar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att vi behöver gå utbildningar för att känna oss mer seriösa i yogan, men jag förstår vad du menar.
   Kanske kan du hoppa på olika roliga workshops med intressanta gästlärare, så började min resa. Och jag lär mig fortfarande mest av min egen praktik, tillsammans med min lärare.

   Kram

   Radera
 3. Jag gör ju inga asanas eller så nu men jag mediterar och lever i en helt annan närvaro än tidigare. Anledningen är att både kroppen och knoppen har sagt ifrån på ett mycket bestämt sätt och för att kunna leva med den hjärntrötthet jag lever med så krävs mycket övning i närvaro hela tiden. Så jag mediterar i hopp om att bli frisk men också för att ändå kunna leva så som livet är just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och yoga är ju just det, att vara närvarande och fokuserad, skriver om det i dagens inlägg. Asana är bara en del av den åttafaldiga vägen.
   Meditation är bra för dig. Är bra för oss alla. Jag är glad att du hittat till den. Att det hjälper dig. Stöttar och finns där.

   Radera
 4. Dina tankar slår an något i mig. Det behöver inte handla om yoga, man kan känna en likadan ensamhet eller saknad efter någon mer som förstår samma sak. Och visst är det konstigt, att ju mer man lär sig, desto mindre vet man ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, att det inte behöver handla om yoga utan att man kan känna samma ensamhet och saknad i annat.
   Och det där med att ju mer man lär sig desto mindre vet man, DET känner jag verkligen igen mig i efter sexdagars vidareutbildning i ashtangayoga. Tack för din kommentar!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!