fredag, maj 29, 2009

Det hänger på håret

Jag var hårmodell för många år sedan. Satt brud. Klipptes kort. Färgades, slingades och tonades. Hade lockigt hår och fönades rakt, rakt.
Det var mycket exprimenterande hit och dit. Ibland blev det riktigt bra, ibland såg jag nog inte riktigt klok ut.

På senare år har jag blivit lite fegare. Länge, länge såg håret likadant ut. Länge var jag ganska mörk. När jag hade min passion så kallade han mig alltid för "min mörka skönhet". När vi bröt upp bokade jag genast tid för blekning av slingor.
I julas kom det mörka tillbaka igen. Och nu är håret relativt långt och mest uppsats i tofs eller hårspänne. En äkta mammafrisyr som jag är mer än lovligt trött på.

Så - på måndag gör jag slag i saken och klipper av håret. Det blir en kortare page. I ljus ton.
Jag längtar.

7 kommentarer:

 1. Jag har var precis likadan förr, var hårmodell jämt med mer eller mindre lyckade resultat. Nu är jag fegis. Sparar på mitt långa hår men är i hemlighet lite sugen på page :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppas det blir bra och du blir nöjd! Jag är rädd för den "praktiska mammafrisyren". Kanske vill jag inte erkänna att det hade underlättat för tillfället? Fast jag tror att det för mig är en symbol att ge upp det som en gång var viktigt och som jag tror någon gång kommer bli viktigt igen; att gilla den person jag ser i spegeln och som jag känner mig som...

  SvaraRadera
 3. Just nu hinner jag inte riktigt med. Tiden räcker inte till och jag hinner kika in till dig alldeles för sällan. Saknar dig. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hihi, jag var också hårmodell förut men jag ville inte klippa av mitt långa så jag fick en massa roliga uppsättningar och galna färger istället :-)

  Jag har också bokat klipp- och slingtid och längtar verkligen. Det blir nog en längre bob a´la Gwyneth Paltrow tror jag :-)

  Många kramar!

  SvaraRadera
 5. Jessica - då får vi se om vi är en eller två som har page nästa gång vi ses :)

  k - visst, den praktiska mammafrisyren kan nog skrämma. Men varför inte vara lite praktisk ibland, även när det gäller friyr.
  Men nu har jag en praktisk page istället. hoppas jag :)

  Intressesmurfen - hoppas att det lugnar ner sig för dig nu när skolorna slutar. Jag önskar dig ett riktigt skönt och välbehövligt vackert och lugnt sommarlov. kram till dig

  Jenny - spännande med bob, då kanske du har bob och jag page nästa gång vi ses :) Kram till dig

  SvaraRadera
 6. Blev det fint! Hoppas det!
  Själv brukar jag vara korthårig men har sparat sen i höstas för att kunna sätta upp håret i tofs. Men nu när jag ser mig i spegeln gillar jag inte riktigt vad jag ser, känner mig medelålders och trist. Har en klipptid nästa vecka och tankarna fastnar gång på gång vid att jag nog ändå vill tillbaka till mitt korta lite ungdomligare hår...
  Vi får se hur det blir :)
  Stor kram!

  SvaraRadera
 7. C - ja, det blev fint. Skönt att bara kunna rufsa om i håret, känna nacken men ändå få upp håret i en liten tofs. Slingorna blev lätt solblekta. Dock skrek Siri konstant så det var en pärs att vara där....men ändå...
  Spännande att höra vad du hittar på för frisyr. Medelålders och trist är väl det sista du är, men jag känner igen känslan allt för väl. kram till dig!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!