fredag, augusti 27, 2010

Siri 1 år och 7 månader, Signe 3 år och 10 månader


Siri - är inskolad och klar nu. På dagis. Och det går över förväntan. Hon äter och sover och busar och skrattar och gråter och vill bli buren och klara sig själv och älskar att syrran är där. För oss är det en trygghet att det är en förskola med sykongrupper, det känns skönt att veta att de har varandra, våra små trollungar.
I övrigt är hon betydligt lugnare och gladare nu, kan sysselsätta sig själv och har inte lika rastlösa ben. Att sitta still i soffan och mysa med gosekudden och nappen är en ny sysselsättning, det har inte alls fungerat tidigare.
Favoritsången, alla kategorier, är "Ja må han leva" och hon sjunger den just så också, även om det mer låter "jamåhaeva". Kallar allt som låter för "brumma". "titta mamma, brumma" säger hon och pekar på en bil. Så treordsmeningarna är här. För att stanna.
Pratar gärna i telefonen och pussar luren när man säger "hej då". Matar sina kramdjur med välling.
Hjälper mer än gärna till att laga mat och göra kaffe. Vill provsmaka allting. Likaså vill hon prova alla skor hon ser. Ju större storlek desto bättre.

Signe - har nu börjat upptäcka när jag hoppar över något stycke i en bok och säger då bestämt "nej mamma, nu läste du inte klart". Favvoböckerna just nu är klassiska sagor som Snövit, Den fula ankungen och Kejsarens nya kläder. Tjivas gärna med lillsyrran men är oerhört omtänksam och storasyteraktig också.
Signes 19-månadersdag kan du läsa om här

4 kommentarer:

 1. Så skönt att inskolningen gått bra med Siri och att de har varandra, precis som du säger. Visst är det en trygghet! Och som vanligt skriver du så fint om dina döttrar.

  SvaraRadera
 2. Du beskriver underbart. Vilka små skatter du har! Kram och trevlig helg! Sanna

  SvaraRadera
 3. Vad stora de blivit!
  Och så skönt att de får vara på samma avdelning eftersom de verkar trivas så.

  kram till dig

  SvaraRadera
 4. K - ja, när det gäller barnen går trygghet och säkerhet före allt. Så är det ju. Tack för din tanke

  Sanna - tack för fina ord, till mig

  C -eller hur?! Tiden går så fort. Och ja, de trivs tillsammans de där två. Det är så jäkla häftigt att se. Hoppas, hoppas, hoppas att det fortsätter så, att de får lika fin kontakt som jag o mina systrar har

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!