tisdag, mars 08, 2011

Drömmen om en egen stuga

I många år har jag haft en dröm om en egen stuga. En röd stuga med vita knutar och en trappa där jag kan dricka mitt morgonkaffe i solen.
Jag är en äkta stadstjej. Uppväxt i stan och bosatt i stan i större delen av mitt liv. Det är först nu, när vi köpte radhuset ute på ön som vi bor på landet.
Men drömmen om den där stugan, den lever kvar.

I snart tretton år har vi haft förmånen att vara ute i skärgården på helger, semester och lediga dagar. Mannens föräldrar har ett stort ställe där. Det är ett fantastiskt ställe på många sätt och vis. Men - det är inte vårt.

I tre år har vi dessutom hyrt/lånat en röd liten stuga i Hälsingland av goda vänner. Det är i det huset och under de veckorna där som vi upplevt den allra bästa semestern. Den som liksom bara är vår. Där vi gör vad vi vill och lägger våra saker var vi vill. Ja, nästan i alla fall.

Nu har vi blivit erbjudna att köpa den stugan.

Den röda stugan med vita knutar och med en liten trapp där jag kan dricka mitt morgonkaffe. Stugan som ligger precis vid en sjö som är alldeles fantastisk att springa runt, bada i och bara blicka ut över från verandan. Stugan som dessutom ligger nära både goda vänner och min mamma. Och som har ytterligare en sjö i närheten. En magisk sjö som bara byborna hittar till. En sjö med en fantastisk strand där man ibland kan få vara alldeles, alldeles själv.
Tänk. Tänk om drömmen kan bli sann.

10 kommentarer:

 1. Vad härligt! Jag håller tummarna

  SvaraRadera
 2. Låter underbart! Hoppas drömmen din blir sann :-). Och tack för din kommentar Maria! Kram, Sanna

  SvaraRadera
 3. Det låter verkligen som en saga.. Önskar dig så att sagan blir sann!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter! Jag drömmer också om en sommarstuga, vi har också möjlighet att låna men det är ju inte riktigt samma sak... Lycka till och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 5. Ojj va härligt! Håller tummarna för att den blir eran. Kram

  SvaraRadera
 6. Oj jag ryser när jag läser dina rader. Så klart ni ska ha den stugan. Jag håller alla tummar jag har, det låter så rätt. Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas stugan blir er. Det är verkligen livskvalité att ha ett sådant litet smultronställe som sitt eget, att kunna åka till och bara vara. Håller tummarna!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla hållna tummar. Jag hoppas också att stugan kan bli vår. Det vore ljuvligt att tillbringa sommaren där. Och våren. Och hösten. Och vintern.
  Jag vill. Hoppas att ekonomin också vill det.

  SvaraRadera
 9. Klart att ni ska slå till! Jag håller tummarna för att allt går eran väg.

  SvaraRadera
 10. Tack Helén! Vi hoppas också att det går vår väg. Det är långt ifrån omöjligt, handlar mest om hur mycket pengar vi vill lägga på vårt radhus kontra sommarhuset, båda kostar ju en del. Men som sagt, inte omöjligt.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!