måndag, maj 21, 2012

Att sluta ögonen i nacken

Det var när jag satt där i förmiddagssolen på min kaffetrapp i Hälsingehuset och vi alldeles strax skulle åka därifrån som det slog mig att jag återigen gjort samma sak - knappt tagit mig tid att njuta av vistelsen där. För det är ju sådär med små barn, man är ständigt på sin vakt, beredd och med ögon i nacken. Det är att vara i nuet, hela tiden, och ändå missa sina egna, unika andetag. Så jag tog de där extra andetagen, där och då, lyssnade in vårens ljud och lät blicken vila på den stilla sjön strax nedanför vårt hus. Det som var, just då. Det som jag älskar med stugan. Och slöt de där ögonen i nacken. Jag tror att jag behöver göra det mer ofta, de klarar sig själva en stund, de små. Även om det, just då, resulterade i utspilld jordgubbssaft.

4 kommentarer:

 1. Känner igen mig. Väl. Tack för fin blogg /anna

  SvaraRadera
 2. tack Anna. Både för igenkännandet och fina ord om min blogg.

  SvaraRadera
 3. Det är en konst det också, att inte bara utveckla de där ögonen utan också kunna stänga dem ibland. Men du verkar vara väldigt bra på sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag fick de där ögonen i nacken så fort jag fött min första dotter. De har både inspirerat och frustrerat mig.
   Så nu längtar jag efter att sluta dem lite oftare. Tack för din kommentar Jenny!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!