lördag, januari 07, 2012

Årskrönika 2011

Januari - Jag gillar snön. Åker en massa längdskidor, tillbringar en långhelg i skärgården och skriver önskningar inför året. De flesta av dem har slagit in.
Jag håller miniretreater och jobbar vidare två dagar i veckan med mitt företag, Stilla tankar. Det jobbet varvas med den fasta anställningen på telekombolaget (där jag varit anställd de senaste åtta åren)
Jag börjar min utbildning till andningsinstruktör, något som kommit att vara till stor hjälp både i mitt yrkesliv som i mitt privatliv.

Februari -  Vi sover galet dåligt på grund av Siris hosta (som vi tack och lov fick hjälp med efter många turer hit och dit).
Jag träffar en nygammal vän för första gången. Och sedan har vi setts fler gånger vilket är en stor lycka.
Jag testar att hålla distanskurser i medveten andning. Något som går över förväntan och som jag därför fortfarande håller. Hipp, hipp hurra för det.
Mannen börjar sitt nya jobb, som säljansvarig för ett företag specialiserat på fartygskryssningar.

Mars - De magiska hundra andetagen finns alltid i mitt liv.
Vi blir erbjudna att köpa det där fina sommarhuset i Hälsingland. Och tackar ja. Det är årets bästa beslut.
Mitt livs första vabbdag gör premiär den här månaden.

April - Jag får äran att vara med i Saltå Kvars smakråd. Ett spännande uppdrag som också gett mig en ny vän i fina Anna. Vi lunchar och smider spännande planer..
Jag startar en åttaveckors utmaning i meditation. Den utmaningen blir längre än åtta veckor. Och vi är ett härligt gäng som fortfarande sporrar varandra. Häng på om du vill (och vågar utmana dig).

Maj - vi premiäräger vårt sommarhus. Jag fyller år och reflekterar en del över det här med perspektiv.

Juni - Jag träffar fina terapuetvänner för en återförerning. Något som jag hoppas och tror att vi kommer göra även i år..
Mitt företag får en fin utmärkelse och jag reflekterar över yogan i mitt liv.

Juli - är sommar och semester. Min blogg får sommarbloggare och jag skriver tacksamhetsalfabet. Jag får äran att vara gästredaktör för Yourlife

Augusti - Jag börjar meditera även nattetid  Det är den här månaden som jag börjar yoga mer regelbundet, ja nästan varje dag. Det tog mig över sju år att komma dit. Men nu är jag fast. Och det är jag glad för.
Jag tänker också mer WIFO.
Jag anordnar en distanskurs i tålamod. Något jag funderar på att göra igen.

September - blir jag moster och gudmor till AgnesJag reflekterar över det här med att våga vara besvärlig.
Jag blir intervjuad av en journalist angående min yoga. Mannen och jag tillbringar en helg i Köpenhamn. En magisk sådan. .

Oktober- Jag ägnar en massa tid åt min yoga. Både i min egen practice, i shalan och på olika kurser. Jag fixar till en härlig tjejlunch, bara sådär, för mina alla nära och fina vänner. Jag ordnar kurser i medveten andning och jobbar vidare med mina klienter. Och sänder en tacksamhetens tanke över allt jag får vara med om.

November- Det blir mörkare för var dag som går och jag börjar fokusera på att få in så mycket dagsljus som det bara går i mitt liv. Jag är ännu lite mer tacksam över jobbet på Stilla Tankar. Det är en sån ynnest att ha det yrket som jag har.
Jag är stand-by för vännen C som väntar sitt andra barn. Det barnet är här nu, lilla ljuvliga Clara. Och allt gick finfint.

December - Vi är långlediga över jul och nyår och blir sjuka, fiår vattenläcka, möss i Hälsingehuset och tampas med en sur släkting. Jag blir även Unicef-bloggare och känner att jag verkligen vill och kan göra skillnad för några av de barn som har det tufft. Jag fortsätter att gå upp tidigare än tidigast (strax innan klockan fem, något jag gjort de flesta jobbdagar under hela året). För att klara det har mina små powernaps blivit alltmer viktiga. Och att hitta guldkorn i vardagen.

Min förra årskrönika kan du läsa här

5 kommentarer:

 1. Du går upp kl 5 och jag går upp kl 6. Men vi sitter exakt samtidigt på våra mattor, för jag bor i Finland :) Ska tänka på dig :) Det låter så spännande med ditt företag och så skönt att du har ett jobb du kan kombinera med företaget. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vilket år! Oerhört mycket som har hänt, kul att få det sammanfattat. Kramar!

  SvaraRadera
 3. Recept - då är mina tankar även hos dig nästa gång jag yogar. Och ja, jag är nöjd med upplägget av att jobba både för mig själv och att ha tryggheten att vara anställd i ett större bolag.

  Anna - det är så kul att se dig här igen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Ett år. Så mycket som ryms in och tillika går det så fort. Nya perspektiv och ny input. Och så en massa gammalt också, bekant och hemvant. Precis som det ska vara. Tack för att du delade ditt år, fina Maria. Kram!

  SvaraRadera
 5. Nina - när jag skrev min sammanfattning kändes den ganska enkel, som att det inte hänt så mycket. Och ändå har det hänt en massa. Konstigt det där
  Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!